Hi, ik ben Rosa


Na een burn-out in 2018 die 1,5 jaar duurde heb ik mijn leven drastisch omgegooid en ben ik een enorme uitdaging aangegaan. Dat is de beste keuze van mijn leven geweest. In plaats van mezelf naar beneden halen ben ik nu ontzettend trots op wie ik ben, heb ik bergen zelfvertrouwen en vind ik mezelf prachtig. Dat ging niet vanzelf. Ik ben echt de confrontatie met mezelf aangegaan. Dat gun ik jou ook en mijn missie is dat jij je bullshit durft aan te kijken en als vrouw compleet in je kracht komt te staan.

De uitdaging die mijn leven veranderde. 

Nog herstellende van mijn burn-out besloot ik om december 2018 een maand lang alleen naar Bali te gaan. Vanaf mijn 18e ben ik al samen met mijn vriend Rik en heb ik al mijn vakanties, reizen en tripjes met hem of vriendinnen gedaan. Om er achter te kunnen komen wie ik nou echt ben en waar ik voor sta had ik die maand in Bali nodig. Het was een prachtige maar pittige (innerlijke) reis. Ik kwam tot een inzicht die ik nog nooit eerder had gehad. Na een wandeling naar het strand zat ik op een rots uit te kijken over de zee. Ik voelde de tranen over mijn wangen stromen en dacht: "In welke situatie ik ook terecht kom, ik vertrouw op mezelf, ik kan het aan en haal er iets positiefs uit".

" SHE WAS AFRAID OF HEIGHTS, BUT SHE WAS MUCH MORE AFRAID OF NEVER FLYING" 

WAAR KOM IK VANDAAN?

Geboren als Friezin heb ik de eerste periode van mijn leven in het verre noorden gewoond. Na 8 jaar kreeg mijn vader in Brabant een baan en zijn we verhuist naar Mierlo. Ik werd per direct ondergedompeld in het leven van carnaval, de zachte g en vooral veel gezelligheid. Ik had een onbezorgde jeugd en was hoofdzakelijk te vinden op het hockeyveld. Maar ik was ook een enorm gevoelig kind en het enorme verantwoordelijkheidsgevoel van mijn vader en de ziekte van mijn moeder hebben een enorme indruk op mij gemaakt.

Toch was ik altijd al een dromer en een quote uit mijn lievelingsboek (en hoe toevallig) Rosa van Mary Hoffman is me al van jongs af aan bijgebleven. Dat gaat over een donker meisje die graag de rol van Peter pan wil spelen in de school musical. Ze krijgt steeds teleurstellingen te verwerken maar haar oma en moeder blijven volhouden "Rosa kan alles bereiken als ze maar echt graag wil". Uiteindelijk krijgt ze de rol! 

Een nieuwe start! 

Door mijn gevoeligheid en de drang om te pleasen baseerde ik veel van mijn keuzes op wat ik dacht dat anderen van me verwachtten. Ik was constant uitgeput en voelde me stiekem een slachtoffer van eigenlijk alles. Tot ik er helemaal klaar mee was!

Letterlijk en figuurlijk want ik kon niet meer. Ik zegde heel impulsief mijn baan op en begon zonder enige vorm van financiële zekerheid aan mijn herstel. Ik voelde een enorme innerlijke kracht om er 10 keer zo sterk weer uit te komen. Het was ontzettend zwaar, ik heb 30 jaar lang opgekropte gevoelens eruit gehuild en had regelmatig last van depressieve buien. Maar toch had ik steeds een stemmetje in mijn hoofd die zei: " dit heb ik nodig en hierna kan ik echt gaan genieten van het leven". 

VAN HR ADVISEUR NAAR FOTOGRAAF VOOR VROUWELIJKE ONDERNEMERS

Wat een spannend moment! Ik voelde aan alles dat ik een creatieve uitlaatklep nodig had in mijn werk. Ik was op zoek naar connectie, creativiteit en wilde graag samenwerken met vrouwen die net zo in het leven staan als ik. Daarna kwam het besef dat ik mijn leven lang interesse had in fotografie en toen was de keuze snel gemaakt.

Ik werd fotograaf.

Mijn instelling is gewoon beginnen dus ik heb mezelf op Instagram gepromoot als Fotograaf voor vrouwelijke ondernemers en meteen ja gezegd tegen de eerste klant die opbelde. Vanaf dat moment is het snel gegaan. Inmiddels heb ik heel veel leuke vrouwelijke ondernemers voorzien van prachtige foto's.

Ik help jou als ondernemer om jezelf fantastisch te vinden! Je bent en doet het geweldig. Ik werk met ambitieuze ondernemers die er echt voor willen gaan! Vrouwen die hun belemmerende overtuigingen in de prullenbak hebben gegooid en klaar zijn om zichzelf aan de wereld te laten zien!

Jouw potentiële ideale klanten moeten alleen wel kunnen zien wat jij als ondernemer uit wil stralen. Als je dat gevoel niet kunt overbrengen op je website en online kanalen kunnen ze ook niet voor jou gaan. Mijn doel is dat jij jouw foto's ziet en ongelofelijk trots bent op wie je bent en wat je hebt bereikt. Dan komen de klanten vanzelf.

" Ik help je graag om meer impact te maken met foto's doordat je echt laat zien wie jij bent en waar jij voor staat"

Best een diepgaand verhaal. daarom is het nu tijd voor wat leuke feitjes!

 • Je kan me wakker maken voor haring & eieren.
 • Ik ben een enorme optimist. Bij mij is het glas altijd halfvol en ik zie overal mogelijkheden in.
 • Het liefst doe ik de hele dag typetjes en accenten na. Ushi is er niks bij.
 • Roze, marmer, goud en Perzisch tapijt zijn op dit moment mijn favoriete interieur artikelen.
 • Chanel houdt ik van.
 • Printjes | Vintage | Glitter | Rood met Roze > geen enkele fashion combi is voor mij te gek
 • Kampvuurtjes maak ik het liefst elke dag.
 • In de zomer herken je me vaak aan grote zonnebrillen en doekjes in mijn haar. You got to love Marilyn Monroe.
 • Mijn sproeten vond ik vroeger vreselijk en nu ben ik er heel erg trots op.
 • Stiekem luister ik best vaak klassieke muziek.
 • Ik voer elke dag hele gesprekken met mijn hondje Kevin die ook wel prinsje, Fransje, konijntje, kroketje, Viktor of frikandelletje wordt genoemd.
 • Zelf heb ik ook vrij veel bijnamen: Roos, RoosjeWes, Rosita, Rosamunde, Rosie, Roosje, Norma, Wokkel etc..
 • Gek dansen in de kamer met mijn lover Rik is 1 van onze wekelijkse rituelen.
 • Impulsiviteit is mijn tweede naam. Ik ben wel eens impulsief in mijn eentje naar een festival geweest (lees: over het hek geklommen) toen niemand van mijn vrienden mee wilde.

Wie ben jij?

Wat leuk dat je mijn hele verhaal hebt gelezen. Je weet nu wie ik ben, waar ik vandaan kom en waar ik voor sta als ondernemer. Het lijkt me heel erg leuk om te weten wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Welke uitdagingen heb je al overwonnen en wat zijn je grote dromen? Heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Wil je jezelf nu echt gaan laten zien? En heb je zin om jezelf te belonen met coaching & prachtige foto's? Gun je jezelf hulp?

Ik daag je uit om in de actiemodus te gaan en contact met me op te nemen. Je groeit door stappen te zetten en gewoon te doen! Dit is zo'n moment!